Európa-liga

2018.07.17. 19:56

Magabiztosan, 4-0-ra verte a macedónokat a Honvéd

A kispestiek végig uralták a meccset, s végül nagy fölénnyel győztek, összesítésben 5-2-es eredménnyel jutottak tovább az Európa ligában.

Budapest, 2018. július 17. Filip Holender, a Honvéd játékosa (k) gólt rúg, balról Daniel Bozinovszki, a macedón Rabotnicki kapusa a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében játszott Budapest Honvéd - Rabotnicki visszavágó mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A múlt szerdai 2-1-es vereséget követően, az El-selejtező visszavágójában a Budapest Honvéd olyannyira összeszedte magát a hazai pályán, hogy Holender Filip góljával már a 7. percben megszerezte a vezetést (1-0).

A kispestiek gyakorlatilag végig uralták a mérkőzést, ezt megerősítendő a 16. percben meg is érkezett a második Holender-féle gól (2-0).

A gólokat követően az első félidő meghozta a meccs legkomolyabb sérülését is, amelyet azonban nem egy játékos, hanem a román bíró, Marius Avram szenvedte el, akinek olyannyira megsérült a bokája, hogy le is kellett cserélni, a negyedik játékvezető, Calin váltotta.

A második félidőben a macedón Herrera felrúgta az éppen támadó Danilót, cserébe piros lapot kapott érte. Danilo viszont berúgta a jelentért ítélt büntetőt, így a 63. percben megszületett a harmadik kispesti gól is (3-0).

Ha eddig még nem dőlt volna el százszázalékosan a Honvéd továbbjutása, a 84. perc minden kétséget eloszlatott, Danilo ugyanis a kapu felső sarkába lőve megszerezte a 4. gólt is (4-0).

A Honvéd megérdemelten, összesítésben 5-2-es eredménnyel jutott tovább az Európa ligában. A kispestiekre a második körben az azeri Qabala vagy a luxemburgi Progres Niederkorn vár. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

Borítókép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!