Forma-1

2018.03.21. 11:43

A Mercedes főnöke szerint komolyak a Ferrari fenyegetései

A Forma-1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint fordítva, ezért is inti óvatosságra Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Mercedes csapat főnöke az autós gyorsasági vb-sorozat tulajdonosát (FIA) az olasz istállóval zajló vitában.

Mercedes AMG Petronas Formula One drivers Finland's Valtteri Bottas (L) and Britain's Lewis Hamilton (R), with Mercedes AMG Petronas Formula One Team Principal and Executive Director, Toto Wolff ,(C), pose alongside the new 2018 season Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power+ Formula One car during its launch at Silverstone motor racing circuit near Towcester, central England on February 22, 2018. / AFP PHOTO / Justin TALLIS

Forrás: AFP

Fotó: Justin Tallis

A két fél közötti ellentétet a Liberty Media azon terve okozza, hogy a 2020 végén lejáró jelenlegi kollektív szerződést követően a mainál olcsóbb Forma-1-et szeretne, egyszerűbb motorokkal, ráadásul újraosztaná a pénzdíjakat a csapatok között.

Sergio Marchionne, a Ferrari első embere erre kijelentette, hogy amennyiben a Liberty Media nem változtat szándékán, csapata kilép az F1-ből, s önálló sorozatot indít.

Wolff a vasárnapi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén arról beszélt, hogy egy konkurens sorozat indítása valós veszélyt jelent a Forma-1-re nézve, s a Libertynek nem kellene provokálnia a Ferrarit.

„Marchionnénak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogy a Forma-1-nek mit kell jelentenie a Ferrari számára” – nyilatkozta Wolff, hozzátéve, hogy legtöbb dologban egyetért Marchionnéval, mert a Forma-1-nek szerinte is különleges DNS-e van és ragaszkodnia kell a hagyományaihoz. -

„Ne szórakozz Sergio Marchionnéval. A Forma-1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint a Ferrarinak a Forma-1-re.”

- tette hozzá.

Wolff nyilatkozata egyáltalán nem meglepő, ugyanis a pályán a legnagyobb riválisnak számító két csapat között azon kívül szoros az együttműködés. A motorokat érintő és a pénzügyi kérdésekben is egyetértés van közöttük.

Sebastian Horner, a Red Bull első embere éppen ezért nyilatkozta azt februárban, hogy a Ferrari és a Mercedes pár éve szinte egy csapatként dolgozik, s olykor nehéz megmondani, melyikük melyik.

Borítókép: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, középen pedig a csapat főnöke, Toto Wolff.

AFP / Justin Tallis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!