felkészülnek

2018.08.14. 15:20

Mintegy ezer osztrák rendőr fogadja a Slovan szurkolóit

A szlovák együttes csütörtökön, a párharc első felvonásán 2-1-re legyőzte a vendég Rapid Wient, akkor nem történt szurkolói rendbontás.

Az osztrákok biztonsági szempontból mégis kiemelt kockázatúnak ítélték a bécsi visszavágót, és ennek megfelelően mintegy ezer rendőr teljesít majd szolgálatot, több tartományból is a fővárosi kollégák segítségére érkeznek a labdarúgó Európa-liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki mérkőzésére.

Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő elmondta: a stadionban és annak környékén 300-an teljesítenek majd szolgálatot, míg társaik a határnál és Bécsben vigyáznak a rendre. A Slovan-drukkerek nem hivatalosan szervezett keretek között, hanem egyénileg érkeznek majd a találkozóra.

Az osztrákok 1000-1200 szlovák drukkert várnak a mérkőzésre, akik közül számításaik szerint mintegy 400-600 szurkoló biztonsági szempontból kockázatosnak tekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!