világelső maradt

2018.01.21. 13:27

Nadal megizzadt egy kicsit, de továbbment

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal a torna során először ugyan játszmát veszített, összeasségében azonban magabiztos győzelmet aratott az argentin Diego Schwartzman ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, melyet követően így biztosan marad a férfi rangsor élén.

Spain's Rafael Nadal reacts against Argentina's Diego Schwartzman during their men's singles fourth round match on day seven of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 21, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saeed Khan

A spanyol sztárnak alaposan meg kellett küzdenie a remek ütésekkel folyamatosan támadó argentin riválisa ellen. Schwartzman az elbukott első játszma után a másodikat rövidítésben meg tudta nyernie, a harmadik és negyedik szettben pedig nagyon megizzasztotta a világelsőt, aki azonban türelmesen játszott, s rendre remekül kontrázta meg ellenfele ütéseit. Nadal az elsőhöz hasonlóan 6:3-ra hozta a harmadik és negyedik szettet is, ugyanakkor jól mutatja a meccs színvonalát, hogy az argentin 3 óra 50 perces küzdelem végén „adta csak meg magát”. A meccs leghosszabb adogatójátéka 13 perc 20 másodpercig tartott a negyedik szettben.

„Nagyszerű csata volt egy jó barátom ellen” – mondta Nadal a meccs után.

„Ez volt az első igazán kemény mérkőzésem idén. Egy ilyen összecsapás minden bizonnyal segít nekem. Önbizalmat ad, hogy négy órán keresztül képes voltam nagy intenzitással játszani.”

Nadal a negyeddöntőben a hatodik kiemelt horvát Marin Cilic ellen lép majd pályára, aki szintén nehéz csatán van túl: vasárnap a 10. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Bustát győzte le négy játszmában, méghozzá úgy, hogy mind a három győztes játszmáját rövidítésben tudta megnyerni.

A nőknél a második kiemelt dán Caroline Wozniacki valósággal „átgázolt” a szlovák Magdalena Rybarikován, mindössze három játékot engedve ellenfelének. Mellette a belga Elise Mertens és a második körben Babos Tímeát legyőző spanyol Carla Suarez-Navarro is nyert és nyolc közé került.

Eredmények:

férfi egyes, nyolcaddöntő:

Nadal (spanyol, 1.)-Schwartzman (argentin, 24.) 6:3, 6:7 (4-7), 6:3, 6:3

Cilic (horvát, 6.) – Carreno-Busta (spanyol, 10.) 6:7 (2-7), 6:3, 7:6 (7-0), 7:6 (7-3)

Edmund (brit)-Seppi (olasz) 6:7 (4-7), 7:5, 6:2, 6:3

női egyes, nyolcaddöntő:

Mertens )belga)-Martic (horvát) 7:6 (7-5), 7:5

Suarez-Navarro (spanyol)--Kontaveit (észt, 32.) 4:6, 6:4, 8:6

Wozniacki (dán, 2.)-Rybarikova (szlovák, 19.) 6:3, 6:0

Borítókép: Nadal így örült a győzelemnek.

AFP PHOTO / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!