nemzetek ligája

2018.10.16. 11:25

Southgate szerint a bátorság volt a kulcs

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az angol válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtott, és bátran játszott Sevillában, ahol a labdarúgó Nemzetek Ligájában 3-2-re legyőzte hétfőn este a házigazda spanyol együttest.

England's manager Gareth Southgate gives a press conference at the Benito Villamarin stadium in Sevilla on October 14, 2018, on the eve of the UEFA Nations League football match between Spain and England. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Fotó: AFP

A szakvezető a találkozót követően kitért ugyan a hibákra, a két kapott gólra, és kiemelte, hogy sok munka vár még a játékosaira, de ettől függetlenül úgy véli: az eredmény és a teljesítmény hatalmas hitet ad számukra a folytatásra.

„Ez egy remek visszaigazolás volt fiatal játékosainknak, akiknek győztes mérkőzésekre és pozitív tapasztalatokra is szükségük van, hogy a jövőben még nagyobb önbizalommal lépjenek pályára” – emelte ki Southgate, aki

az évszázad legfiatalabb angol kezdőcsapatát állította össze a találkozóra.

A szakember hozzátette: a „ragyogó” vb-szereplés, a négy közé jutás már nagy lépés volt ebben a tapasztalatszerző folyamatban, most pedig a világ legjobbjai közé sorolt horvátok és spanyolok vendégeként értek el pár nap alatt előbb döntetlent (0-0), majd győzelmet (3-2).

A sevillai összecsapáson a vendégek Raheem Sterling két góljával és Marcus Rashford találatával a 38. percben már 3-0-ra vezettek.

A házigazdák a szünet után Paco Alcácer révén szépítettek – a támadó a szezonban eddig mind a hat tétmeccsén eredményes volt, összesen tíz alkalommal -, a végeredményt Sergio Ramos állította be az utolsó percben. Az angol lapok kiemelték: a válogatott legutóbb 2001-ben tudott nyerni európai élcsapat ellen vendégként, akkor világbajnoki selejtezőn Németországot győzte le 5-1-re.

Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya elmondta: sok egyéni hibát követtek el.

„Az első félidőben borzasztóan játszottunk. Nem tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, az első angol gól pedig padlóra küldött minket”

- mondta a vb után kinevezett szakember, aki három győzelem után először szenvedett vereséget a nemzeti csapattal.

A spanyol válogatott legutóbb 2003-ban veszített el hazai tétmeccset – akkor a görögöktől kapott ki -, azóta 38 összecsapáson nem talált legyőzőre. Három gólt pedig ezt megelőzően 1991-ben kapott otthon, akkor a magyar válogatott – Kiprich Jószef és Lőrincz Emil két-két góljával – 4-2-re nyert Santanderben.

Borítókép: Southgate a sevillai sajtótájékoztatón

AFP / Jorge Guerrero

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!