botrány

2018.08.21. 20:50

Asia Argento tagadja a zaklatási vádat

Egy cikk szerint az olasz színésznő zaklatott egy 17 éves fiút, majd fizetett a hallgatásáért.

(FILES) In this file photo taken on May 19, 2018 Italian actress Asia Argento poses as she arrives for the closing ceremony and the screening of the film "The Man Who Killed Don Quixote" at the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. Italian actress and sexual abuse campaigner Asia Argento denied on August 21, 2018 having had a sexual relationship five years ago with an underage teen. The New York Times reported on August 19, 2018 that Argento, a Harvey Weinstein accuser and leading figure in the #MeToo movement, had paid Jimmy Bennett $380,000 over the 2013 incident at a Los Angeles hotel. / AFP PHOTO / Loic VENANCE

Asia Argento olasz színésznő, a MeToo-kampány egyik arca tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna valaha azzal a fiatal színésszel, akinek a The New York Times vasárnapi riportja szerint egy peren kívüli egyezség keretében nagy összeget fizetett.

Argento keddi közleményében leszögezte, hogy csupán barátság kötötte Jimmy Bennetthez, a ma már 22 éves Los Angelesben élő színészhez. Bennett a Times cikke szerint korábban jogi lépéseket tett, hogy beperelje Argentót, amiért még 17 éves korában szexuálisan zaklatta egy kaliforniai hotelszobában.

Bennett 2004-ben gyermekszínészként ismerte meg Argentót, játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította, és a filmet is ő rendezte.

A The New York Times ellenőrzött forrásaira hivatkozva azt írta, hogy 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki Jimmy Bennettnek.

Argento közleménye szerint ugyanakkor ezt az összeget néhai barátja, a tévés sztárséf Anthony Bourdain fizette ki a fiatal színésznek. Mint fogalmazott: Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére, és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe.

Bourdain júniusban Franciaországban öngyilkosságot követett el. A sztárséf kiállt Argento mellett, miután a színésznő szexuális erőszakkal vádolta meg Harvey Weinstein filmmogult.

Bennett ügyvédje egyelőre nem kommentálta Argento közleményét.

A Los Angeles-i megyei seriff hivatala hétfőn közölte: utánanéztek, és nem született jelentés a 2013-as zaklatási ügyről.

Borítókép: A színésznő Cannes-ban / LOIC VENANCE / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!