internet-rekord

2017.07.19. 09:27

A Despacito lett minden idők legtöbbet streamelt száma (videó)

Több mint 4,6 milliárdszor játszották le a Despacito című számot különböző streamingplatformokon, ezzel Luis Fonsi szerzeménye megdöntötte Justin Bieber eddigi rekordját.

Az Universal Music Latin Entertainment kedden jelentette be Kaliforniában, hogy a Puerto Ricó-i zenészek, Luis Fonsi és Daddy Yankee által előadott ">dal túlszárnyalta a kanadai Bieber 2015-ben megjelent Sorry című számának rekordját, amelyet 4,38 milliárd alkalommal játszottak le online zenei megosztókon.

A januárban kiadott Despacito (Lassan) hetekig vezette a Billboard 100-as listáját, az első spanyol nyelvű szerzeményként 1996 (Los del Río: Macarena) óta.

A szám először Latin-Amerikában röpült a toplisták élére, az igazi áttörést azonban akkor érte el, amikor Justin Bieber, aki egy klubban hallotta a dalt, megkérte Fonsit, hogy írhasson hozzá egy strófát. Ez a Bieber közreműködésével kiadott remixváltozat aztán meghódította az egész világot. Fonsi közleményében hangsúlyozta, hogy a streaming segítette hozzá, hogy zenéje a világ minden sarkába eljusson.

Daddy Yankee a Despacito sikerének is köszönhetően a közelmúltban Ed Sheerant megelőzve az első latin előadó lett, aki átvette a Spotify streaminglistájának vezetését.

Címkék#Luis Fonsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!