Vanguard-díj

2017.08.16. 11:38

Pink kapja az MTV amerikai zenetévé életműdíját

A most véget ért budapesti Sziget Fesztivál sztárvendégeként fellépő Pink veheti át az amerikai MTV zenetévé életműdíját az augusztus 27-i díjátadón Los Angelesben.

A zenecsatorna bejelentése szerint a Video Music Awards (VMA) ceremónián átnyújtott Michael Jackson Video Vanguard-díj a zeneivideó-ipar legrangosabb elismerése, amely nemcsak az előadóművész zenei életben betöltött jelentőségét tükrözi, hanem a popkultúrára, a divatra és a filmvilágra gyakorolt hatását, valamint jótékonyságát is díjazza.

A 37 éves Pink hat stúdiólemezt készített tizenhét évvel ezelőtti debütálása óta, és három Grammy-díjat, valamint hat VMA-díjat zsebelt be.

A philadelphiai születésű énekesnő ezen kívül az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) nagyköveteként küzd a gyermekéhezés felszámolásáért.

Az amerikai popsztár augusztus 27-én veheti át az elismerést a Los Angeles-i VMA-gálán, amelyen legújabb slágerét, a What About Us-t is előadja.

A Vanguard-díjat tavaly Rihanna érdemelte ki, korábban Kanye West, Beyoncé, Michael Jackson, Britney Spears és Justin Timberlake is megkapta.

(Borítókép: Pink az idei Sziget Fesztiválon.

MTI Fotó / Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!