Időjárás

2017.09.13. 21:50

Napos csütörtökünk lesz, de estére elromolhat az idő

Országszerte kisüt a nap, délutántól felhők jöhetnek.

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka első feléig északon és nyugaton lehetnek átmenetileg felhősebb körzetek, ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, majd ezeken a helyeken is gyengén felhős vagy derült idő várható. A délnyugati szelet éjszaka főleg az északi megyékben, napközben máshol is erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön napközben szinte zavartalan lesz a napsütés, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Kora estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Velencei-tó vize 18 fok körüli, a Szelidi-tó, a Lupa tavak és a Tisza-tó vize 20 fokhoz közelít, a Fertő pedig a leghidegebb 16 fokkal.

A Duna vize Budapest fölött 16 és 17, a fővárostól délre 17,5 és 18,5 fok között változik. A Tisza felső és középső vidékén a víz 18,5 és 19 fok között van, Szegeden viszont 21 fokos.

Az Adrián csütörtökön többnyire napos időre számíthatunk, eső az északabbra eső részeken, az Isztria vidékén lehet, itt a szél is megerősödik. A napközbeni hőmérséklet 22-27 fok között alakul. A tenger vize a horvát partoknál 23-24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!