Időjárás

2017.09.14. 06:32

Csütörtök estére hidegfront érkezik

Napközben napos lesz az idő, de estére az északi részeket eléri egy hidegfront, amely átvonul majd az ország felett.

A szerda esti csepergős, borús idő csütörtök hajnalra szertefoszlott. A gyenge szél reggelre északon megerősödött. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakult.

Csütörtökön napközben szinte zavartalan lesz a napsütés, késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon több helyen valószínű eső, zápor vagy egy-egy zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Estére északon hidegfront várható, amely átvonul az ország felett.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Velencei-tó vize 18 fok körüli, a Szelidi-tó, a Lupa tavak és a Tisza-tó vize 20 fokhoz közelít, a Fertő pedig a leghidegebb 16 fokkal.

A Duna vize Budapest fölött 16 és 17, a fővárostól délre 17,5 és 18,5 fok között változik. A Tisza felső és középső vidékén a víz 18,5 és 19 fok között van, Szegeden viszont 21 fokos.

Az Adrián csütörtök hajnalban 16 fokot mértek. Napközben,többnyire napos időre számíthatunk, eső az északabbra eső részeken, az Isztria vidékén lehet, itt a szél is megerősödik. A napközbeni hőmérséklet 22-23 fok között alakul. A tenger vize a horvát partoknál 24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!