Online közvetítés

2007.02.24. 12:51

Könnyed győzelem, jó játék

A magyar futballtörténelem hasábjaira is bekerül a Rákóczi FC Vác ellen elért 3-0-ás szombati diadala, mert hazánkban először, Gaál Gyöngyi személyében egy hölgy bíráskodott az élvonalbeli focimeccsen.

SONLINE

Kaposvári Rákóczi FC - Dunakanyar-Vác: 3-0 (2-0), Borsodi Liga NB I., 18. forduló.

Mindkét csapat számára óriási a tét, mert a Borsodi Liga tabellájának utolsó két helyezettje találkozik délután három órakor a téli szünet utáni első fordulóban.


0. perc: Gaál Gyöngyit a Rákóczi Barái Körének elnöke és egy váci szurkoló is köszöntötte. Oláh szintén a Rákóczi baráti körtől ajándékot kapott 75- élvonalbeli mérkőzésének emlékére.

1. perc: Máris szöglethez jutott a hazai csapat, azonban Pintér beívelése nem sikerült túl jól, Vasiljevics még helyzetbe került, de aztán Kötelesé lett a labda.

6. perc: Ismét Pintér ívelt be a pálya bal oldaláról, beadása után Alvesről a vendégek kapuja fölé ment a játékszer.

9. perc: Szakály Péter 18 méterről elengedett lövését blokkolták a váci védők, nemsokkal később a vendégeknél Palásthy próbálkozott hasonló módon. Ő körülbelül 25 méterről lőtt, a labdát magabiztosan hárította Milinte.

12. perc: A két tizenhatos között zajlik a játék, a legutóbbi percekben egyik kaput sem fenyegette gólveszély.

15. perc: Maróti és Farkas Péter kakaskodott kicsit össze, Gaál Gyöngyi határozottan tett rendet a két játékos között.

19. perc: Eddig a lejobb teljesítmény a ma debütáló játékvezető nyújtotta, a nem túl izgalmas mérkőzésen a kapuk szinte nem forognak veszélyben.

21. perc: Oláh és Alves kevergetett a váci tizenhatos előtt, a brazil csatárt szerelték.

22. perc: 1-0. Oláh 18 méteres szabadrúgásból a kapu jobb oldalába lőtt félmagasan. Előtte őt buktatták a váci védők.

26. perc: Az iram a gól óta nem lett nagyobb, viszont a kaposvári szurkolóknak megjött a hangja, egyelőre jó hangulat uralkodik a lelátón.

28. perc: Áll a játék. Vasiljevics és egy váci védő is a földön maradt a vendégek tizenhatosán belül. A Rákóczi támadását állította meg a játékvezető az ápolás miatt.

31. perc: 2-0. Hátul adogattak a vendégek, amikor Gáspártól Alves elvette a labdát, majd egy, az egyben indult a kapu felé, tizenhárom méterről a jobb alsó sarokba bombázta a labdát.

35. perc: Egy, a vendégek szempontjából ígéretes akció bontakozott ki a kaposváriak tizenhatosánál, azonban Zahorecz határozottan szabadított fel.

36. perc: Megsérült Gulyás a váci csapatban, helyére Bozori érkezett.

38. perc: Alves sarkazott jól Oláhnak, az első gól szerzője éles szögből a kapus mellett elnyeste a labdát, a játékszer azonban a bal kapufáról Köteles kezébe gurult.

41. perc: Pintér lövése szállt néhány centiméterrel a kapu fölé, Alves sárgát kapott reklamálásért.

44. perc: Pintér balról jövő beadását kifejelték a védők.

45+2. perc: Két perc hosszabbítás után a félidőben 2-0-ra vezet a Rákóczi a Vác ellen.

48. perc: Maróti szögletrúgása után Petrók fejelhetett, de a labda elkerülte a kaput.

52. perc: A szünetben a vendégeknél Vén helyén Rusvay, és Gáspár helyén Csopaki kapott játéklehetőséget.

56. perc: Alves lövését hárította Köteles, nem sokkal később Oláh került gólhelyzetbe, de a betömörülő váci védőknek sikerült felszabadítaniuk. 

62. perc: 18 méterről kapott lehetőséget szabadrúgás formájában a Rákóczi, azonban a kaposváriak elpepecselték a lehetőséget, a vendégek könnyűszerrel szabadítottak fel. Eddig a Rákóczi uralja a játékot, hiába használta ki mindhárom cseréjét a Vác, eddig nem sikerült felfrissülniük.

63. perc: Maróti kapott sárgát.

66. perc: A váciak most kicsit beszorították a kaposvári csapatot, bár a kapu így sem volt sem gólveszélyben.

67. perc: Palásthy is sárgát kapott, majd nem sokkal ezután Alves lövését Maróti stoppolta le a váci tizenhatosnál. A jobb sarok felé célzott, de Köteles hárította a labdát.

70. perc: Veszélyeztetett a Vác: Palásthy tizenhét méterről elengedett bombáját kellett Milintének hárítania.

75. perc: 3-0. Pintér nagyszerűen indította Oláht, aki a tizenhatos sarkánál vette le a labdát, majd egyet-kettőt lépve a kapu felé magabiztosan a jobb sarokba vágta a bőrt.

79. perc: Szakály Dénes Alvest cserélte.

82. perc: Oláh passzolt Vasiljevicsnek, aki közel a kapuhoz két csel után a jobb kapufát találta telibe.

83. perc:  Cserélt a Kaposvár, Ribi helyén Mező folytatja a játékot.

88. perc: Balogh László kapott lehetőséget a bizonyításra életének első NB I-es felnőtt mérkőzésén, a fiatal, saját nevelésű Rákóczi-játékos Maróti helyére érkezett.

90+2. perc: Megérdemelten nyert hazai pályán a Rákóczi.


Kaposvári Rákóczi FC - Dunakanyar-Vác: 3-0 (2-0)
Kaposvár, 2000 néző. V.: Gaál Gyöngyi (Tompos, Szalai)
Kaposvári Rákóczi FC: Milinte – Petrók, Zahorecz, Radics – Maróti (Balogh), Pintér, Ribi (Mező), Vasiljevics, Szakály P. – Oláh, Alves (Szakály D.).
Vezetőedző: Prukner László.

Dunakanyar-Vác: Köteles – Palásthy, Farkas P., Vén (Rusvay), Kulcsár – Kovács P., Dudás, Gulyás (Bozori), Lettrich – Gáspár (Csopaki), Lázár.
Vezetőedző: Gergely Károly.

Gólszerzők: Oláh (22. perc, 75. perc), Alves (31. perc)
Sárga lap: Alves (41. perc), Maróti (63. perc), Palásthy (67. perc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!