Online közvetítés

2007.10.13. 19:58

Kevés volt a streetball a Falco ellen

Végig szoros küzdelem volt a Kaposvár és a Falco között, de végül főleg tripláiknak köszönhetően nyert a Szombathely a kaposváriak otthonában.

SONLINE

Kaposvári KK-Falco KC Szombathely 80-89
(15-17, 14-15, 23-20, 28-37)

Kaposvár,
Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Bodnár, Kapitány, Gorka.


0. perc: Mintegy 100 szombathelyi szurkoló kísérte el a Falco csapatát a somogyi megyeszékhelyre. Az első itthoni mérkőzésre szinte teljesen megtelt a kaposvári sportcsarnok.

1. perc: 2-0. A kaposváriak hozták el a labdát, Szőke átadását Orosz váltotta gólra. Az ellentámadásból Szőke ellopta Cirictől a labdát, de Day triplája kijött a palánkról.

3. perc: 2-5. Idegesek a csapatok, rengeteg a hiba. A szombathelyiektől eddig csak Ciric talált be. Legutóbb Hendlein mellől volt eredményes faulttal együtt, a büntetőt másodjára szórta be.

5. perc: 2-10. Az összes kaposvári támadást a két amerikai fejezi be eddig nulla százalékos eredménnyel. Kazlauskas triplájával már tíz egységnél tartanak a vendégek, Berezsnoj időt kért.

6. perc: 2-11. Day ismét sikertelenül próbálkozott kétszer. Orosz helyén pályára lépett a héten frissen igazolt Niparaviciusz.

7. perc: 6-11. Day hatodik próbálkozása végre beesett, ezzel és Hendlein büntetőjével öt pontra zárkózott fel a Kaposvár.

8. perc: 8-13. Két gyors támadással közelebb lopózott a hazai csapat. Ebbe nagy segítség volt Day két gólpassza, legutóbb Szőke talált be a gyűrűbe. Edwards továbbra is gyalázatos dobóformában.

9. perc: 15-15. Niparaviciusz óriási zsugát adott Hendleinnek, Csirke triplájával egyenlítettünk. A Falconál Doyne kosarai tartják az eredményt.

10. perc: 15-17. A negyed utolsó kosaraként Ciric zsákolt egy akkorát, hogy palánkot kell igazítani, mert valószínűleg elhajlott a tartó.

11. perc: 15-19. Egy teljes negyedet kellett arra várni, hogy felharsanjon: "nincs jobb hely, Szombathely". Meghajlott gyűrűvel folytatódik a mérkőzés. Aliakseyev volt eredményes, ezután Day elönzőzte a helyzetét.

12. perc: 15-23. Hasonlóan az első negyedhez, elhúztak a szombathelyiek Doyne jóvoltából, Day ismét egy ígéretes szituációt önzőzött el.

13. perc: 17-23. Kaposváriak első negyedbeli kosarát ismét Orosz szerezte, a hazaiak végre kivédekeztek egy teljes támadást. Kálmán még nem szerzett pontot.

14. perc: 19-27. Edwards megszerezte első pontjait, Ciric elsőként a mezőnyben elérte a tíz pontot.

16. perc: 22-29. Kálmánnak nem megy a dobás, de nagyon jól mozgatja a szombathelyieket, remek passzokat ad. Day továbbra is streetball-ozik.

17. perc: 26-31. Edwards végre villant: egy-egy ellen leültette Váradit és könnyű kosarat dobott.

19. perc: 29-32. Orosz, Cirichez hasonlóan elérte a három hibát. Egy három-kettes lerohanásba fújt bele a játékvezető Hendlein ellen, a kaposvári szurkolók Bodnár játékvezető anyját szidják.

20. perc: 29-32. Day ismét túl önző volt, de szerencsére Borszéki hasonlóan járt el a kaposvári palánk alatt, így a negyed végére maradt az eredmény. Nem játszik jól a Falco, de a Kaposvár rosszabbul, az irányító poszt gyenge teljesítménye miatt.

Legjobb dobók

Kaposvári KK: Day (8); Edwards (5); Hendlein (5).

Falco KC: Ciric (12/3); Doyne (11); Aliakseyev (5).



Balhé a szünetben

A szombathelyi szurkolók észrevették, hogy a második negyedben hajlott gyűrűre játszott csapatuk, ezért "mocskos csalózásba" kezdtek, a rendezők a hiba kijavításához látták. A büfében mért sör aztán lecsendesített mindenkit.


21. perc: 33-32. Hendlein egy az egyben megverte Kazlauskast, majd egy három az egy ellen támadást is sikeresen fejezett be, ezzel a Kaposvár átvette a vezetést.

23. perc: 33-35. A szombathelyiektől Doyne egy triplával köszönt be, majd Kiss Kornél rontott el egy támadást, és a padról bejövő Vojvoda szórt el egy hármast eredménytelenül.

24. perc: 33-38. Kazleuskas triplájával öt ponton a különbség. Hendlein próbált válaszolni, a vonalon túlról egy igazi rigót engedett el.

25. perc: 35-40. Hendlein két sikeres büntetőjével zárkózott fel a Kaposvár, de támadásban hibázott, Ciric könnyű ziccerrel volt eredményes.

26. perc: 37-43. Kazleuskas újabb triplája után Aliakseyev sapkázta le Day-t a szombathelyiek nagy örömére, majd Orosz verte meg a fehérorosz centert.

27. perc: 41-47. Elképesztő kapkodás és fejetlenség. Day miután passzolt kettőt ebben a negyedben, úgy gondolta, hogy ezt a tevékenységet be is fejezi ebben a játékrészben.

28. perc: 43-47. Edwards kocka fölött takarta be Aliakseyevet, Day újabb gyors kosarával négy pontra zárkózott fel a Kaposvár.

29. perc: 47-49. Aliakseyev hármas dobás közben faultolta Vojvodát, de a fiatal kaposvári hátvéd csak két büntetőt értékesített.

30 perc: 52-52. Day és Edwards "alléhuppja" után Ciric válaszolt triplával, a negyed utolsó kosarát Niparaviciusz szerezte meg, ezzel első kaposvári pontjait is. Végre tűzbe jött a hazai közönség is.

31. perc: 52-60. Edwards eladott egy labdát, majd odaütött Doyne-nak, Day hibája után Kazlauskas büntetett.

32. perc: 55-62. Aliakseyev szállt ki, miután odaütött Edwardsnak, aki értékesítette a két büntetőt. A Falco így elvesztette egyik magas emberét.

34. perc: 59-69: Felhangzott a "tíz-tíz-tíz" a szombathelyi oldalon Kálmán sokadik jó passza után.

35. perc: 66-69. Day szerzett labdát Kálmántól, a támadás végén Edwards zsákolt. Ciric elhibázott egy triplát, viszont Day-é kis gyűrűtánc után becsorgott.

36. perc: 66-72. Kazlauskas bedobta ötödik tripláját, de faultot reklamált, ezért technikait kapott. Day kihagyta mind a két büntetőt.

37. perc: 72-77. Kálmán gigantikus rigójára Hendlein egy eladott labdával felelt, Kazlauskas hatodik hármasát szerezte.

38. perc: 73-80. Day ezúttal egy támadót követett el, Doyne ismét hármast szerzett, ez a Falco tizenegyedik triplája.

39. perc: 75-85. Zúg a "csak az Imre", mert Feigl 2+1-et szerzett a szombathelyieknek.

40. perc: 80-89. Day a végén még elszórakozott néhány támadást, ám ez nem változtatott a lényegen: a kevesebbet hibázó, több csapatjátékot mutató Falco nyert az abszolút öncélúan kosárlabdázó, amerikaiakkal fölálló kaposváriak ellen.
 
Kaposvári KK: Day (28/6), Edwards (12), Szőke (2), Hendlein (20/3), Orosz (6). Csere: Niparavicius (5), Csirke (3/3), Kiss K. (2), Vojvoda (2).
Vezetőedző: Viktor Berezsnoj. Edző: Fekete Ádám.

Falco KC Szombathely: Kálmán (5), Doyne (27/9), Ciric (17/6), Kazlauskas (20/18), Aliakszejev (15). Csere: Feigl (5), Váradi (-), Borszéki (-).
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Vida András ().

Kipontozódott: Aliakszejev (32. p.).
Jók: Hendlein, ill. Ciric, Doyne, Kazlauskas, Aliakszejev.

Falco KC: Ciric (12/3); Doyne (11); Aliakseyev (5). Balhé a szünetben A szombathelyi szurkolók észrevették, hogy a második negyedben hajlott gyűrűre játszott csapatuk, ezért "mocskos csalózásba" kezdtek, a rendezők a hiba kijavításához látták. A büfében mért sör aztán lecsendesített mindenkit. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!