Online közvetítés

2007.10.20. 16:21

Oláh góljával verte a Rákóczi a Vasast

Oláh Lóránt góljával győzte le a hazai pályán játszó Kaposvári Rákóczi FC a Vasas együttesét a Soproni Liga tizenkettedik fordulójában.

SONLINE

Kaposvári Rákóczi FC–Vasas
1–0 (0–0)
0. perc:
a zöld-fehéreknek volt törlesztenivalójuk a Vasassal szemben, hiszen a tavalyi szezonban Kaposváron és a fővárosban is angyalföldi győzelem született. A fővárosiak a tizenegyedik, míg a hazaiak a nyolcadik helyről várhatták az ütközetet. A tabellán elfoglalt helyezés alapján azonban nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, hiszen hiába bukdácsolt a budapesti alakulat a bajnokságban, keretét jó képességű labdarúgók alkotják.
A győztes csapaton ne változtass elmélet ezúttal nem működött, ugyanis Pest Krisztián az egyik hétközi edzésen megsérült, így ki kellett hagynia az összecsapást. Oláh Lóránt derékbántalmai miatt hagyott ki néhány edzést. A csatárt Szerbiában kezelték, de tudta vállalni a játékot. A meccs előtt köszöntötte a Rákóczi baráti köre a 75. élvonalbeli mérkőzésén pályára lépő Maróti Bélát.

1. perc: a hazaiak kezdték a találkozót. Vasziljevics húzott el a bal oldalon, de beadása elhagyta a játékteret.

4. perc: a találkozó első szögletét a fővárosiak végezhették el. Kincses ívelését Balogh pörgette fölé 8 méterről.

7. perc: Pintér futott el a bal oldalon és a jobb szélen érkező Alves elé passzolt, aki 16 méterről a jobb kapufa fölé lőtt.

10. perc: Szakály P. cselezgetett a 16-os előtt, majd kis szerencsével bejutott a büntetőterületre, de mielőtt lőhetett volna Pandur szerelte.

14. perc: a meccs eddigi legnagyobb helyzete a Rákóczi előtt adódott. Pintér labdájával lógott meg Alves a bal oldalon, a brazil csatár kicsit kisodródva 4 méterről lőtt, de Németh G. lábbal hárított.

18. perc: Lázok végezhetett el szabadrúgást a hazaiak kapujától 26 méterre, de próbálkozása méterekkel fölé szállt.

22. perc: két brazil játszott össze a vendégek tizenhatosa előtt. Leandro tálalt Alves elé, aki remekül ugratta ki Pintért, a somogyiak védője azonban hosszan tolta meg a labdát, így a Vasas portása fel tudott szabadítani.

25. perc: Vasziljevics játszotta tisztára magát a vendégek térfelének közepén és két remek csel után jó 20 méterről célba vette a kaput, lökete centikkel a felső léc felett hagyta el a játékteret.

30. perc: ismét Vasziljevics próbálkozott, a szerb támadó ezúttal 25 méterről vette célba a kaput, de a labda a bal kapufa mellett suhant el.

34. perc: Pintér A. 32 méterről végezhetett el szabadrúgást, de a labda elakadt a 16-os vonalán álldogáló Szakály Péterben. Az ifjú játékos kihámozta a labdát, de mielőtt lőhetett volna, a játékvezető megállította az akciót.

37. perc: Leandro keverte meg a Vasas védőit és egy kényszerítő után 15 méterről lőtt, de a gyenge próbálkozását simán fogta a kapus.

41. perc: Lázok ívelt be a jobb oldalról, a labda a teljesen egyedül ácsorgó Pandur elé került, aki azonban hatalmas lyukat rúgott.

45. perc: egy percet hosszabbított a játékvezető.

45+1. perc: vége az első félidőnek.

47. perc: Tóth A. rúgta fel a gólhelyzetben kilépő Alvest amiért sárga lapot kapott. A labda mögé Pintér állt, de 20 méterről a sorfalba bombázta a szabadrúgást.

49. perc: Pintér jobboldali szögletét Grúz fölé bólintotta.

53. perc: Pavicsevics 16 méterről lövésre szánta el magát, de fölé bombázott. Mundi kapott sárga lapot Leandro felvágásáért.

58. perc: 1–0!
Graszl K. 7 méteres jobb felsőbe tartó fejesét Németh a kapufára tolta. A kipattanót Oláh közelről a kapuba bombázta.

60. perc: cseréltek a vendégek, Somorjait Németh N. váltotta.

64. perc: Grúz kapott sárga lapot.

68. perc: Pillert Mundi váltotta.

69. perc: Piller adott be az alapvonalról, a bal oldalról. A labda a teljesen üresen álló Sowunmihoz került, aki jobb oldalról az üres kapu mellé fejelt.

74. perc: Vasziljevics középről a bal szélen felfutó Alvest dobta játékba. A brazil csatár egy hatalmas sprint után, Oláh elé tálalt, aki futtából 8 méterről telibe lőtte a kapust.

78. perc: Kincses szöglete után Tóth A. 8 méteres fejesét tolta a léc fölé Milinte.

80. perc: cseréltek a hazaiak is: a jubiláló Marótit Suljics váltotta.

81. perc: a vendégeknél Lázok helyett B. Tóth B. lépett pályára.

90. perc: Szakály Pétert testvére, Dénes váltotta.

90+1. perc: Milinte rosszul jött ki egy beadásra, Sowunmi megelőzte a kapust, de a labda az üres kapu mellé pattogott.

90+2. perc: Zahorecz kapott sárga lapot reklamálásért.

90+3. perc: vége a mérkőzésnek.

Kaposvár, 3000 néző. V.: Bede (Farkas B., Butkai).
Kaposvári Rákóczi FC: Milinte – Graszl K., Zahorecz, Grúz, Pintér – Leandro, Maróti (Suljics), Vasziljevics, Szakály P. (Szakály D.) – Oláh, Alves (Mező). Vezetőedző: Prukner László.
Vasas: Németh G. – Balog Zs., Pandur, Tóth A., Kiss K. – Kincses, Pavicsevics, Somorjai (Németh N.), Mundi (Piller) – Sowunmi,  Lázok (B. Tóth). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Oláh (az 57. percben).
Sárga lap: Grúz, Zahorecz, illetve Tóth A., Mundi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!