Florida

2017.07.24. 15:47

Meghalt Snooty, a világ legöregebb fogságban élő lamantinja

Egy szerencsétlen baleset miatt veszthette életét.

Mindössze egy nappal a 69. születésnapja után, vasárnap elpusztult a világ fogságban élő legöregebb lamantinja egy floridai akváriumban – közölte a South Florida Museum. Az állat valószínűleg egy szerencsétlen baleset miatt halt meg, amelyet alaposan kivizsgálnak a következő napokban, és a tetemet is felboncolják, hogy kiderüljön a halál pontos oka. Az eddigi jelek szerint a lamantinnak valahogy sikerült beúsznia az otthonául szolgáló akvárium egy általában lezárt, karbantartásra szolgáló részébe. Az akvárium többi lamantinja jól van.

[embed]]

A bradentoni múzeumhoz tartozó Parker Manatee Aquarium személyzetét lesújtotta a hír. Az intézmény zárva marad, amíg kiderítik, hogy mi is történt pontosan. Az elmúlt években egyébként többször is felröppent a hír, hogy az állat elpusztult és egy fiatalabb példánnyal helyettesítették, ám a múzeum minden alkalommal elhessegette a pletykákat.

Snootyt az akvárium dolgozói szombaton még egy gyümölcsökből és zöldségekből készített tortával lepték meg, és több ezer látogató is felköszöntötte az állatot, amely magas kora ellenére jó egészségnek örvendett. Naponta nagyjából 35 kilogramm zöldséget falt be, hogy megtartsa 450 kilós súlyát. Szerette üdvözölni a látogatóit, és örömmel pózolt a kameráknak.

[embed]]

Snooty 1948-ban jött a világra egy miami akváriumban, a világ fogságban született első lamantinjaként. Egy évvel később került a bradentoni múzeumba, ahol több mint egymillió látogató arcára csalt mosolyt az elmúlt évtizedekben. Az állat rajongói egy Facebook-oldalon is búcsút vettek kedvencüktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!