Könnyebb kerékpárszállítás

2017.07.27. 17:16

Szombattól egyszerűbben válthatunk ki szürke rendszámot

A szabálymódosítás jelentősen megkönnyíti azoknak az autósoknak a helyzetét, akiknek a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító eszköze eltakarja a rendszámot.

Teljesült a kerékpárosok kívánsága: szombattól egyszerűen és olcsóbban váltható ki a harmadik vagy más néven szürke rendszám.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében kiemeli: a kormány nemzetközi példák alapján négy hónapja lehetővé tette a harmadik rendszám kiváltását. Az új típusú hatósági jelzés a kerékpárszállító eszköz hátuljára helyezhető, így az autósoknak a továbbiakban nem kell az eredeti hátsó rendszám átszerelésével bajlódniuk. A hétvégén hatályba lépő előírásoknak köszönhetően a szürke rendszám az okmányirodákban egyszerűen, műszaki szemle nélkül igényelhető és ott átvehető. Egy júniusi törvénymódosítás lehetővé teszi a harmadik rendszám használatát más, vonóhorogra szerelhető szállító eszközökön is.

A szürke rendszám kiváltása nem kötelező, a vonóhorgos kerékpárszállítót ritkábban, egy-egy utazáshoz használók a továbbiakban is átszerelhetik az autó hátsó rendszámát.

A valós igényeket jól jelzi, hogy július végéig közel négyezer szürke rendszámot váltottak ki. Az eljárás kényelmesebbé és olcsóbbá válásával várhatóan még több kerékpározó él majd ezzel a lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!