atomalku

2017.07.26. 10:11

Trump: egy felbátorodott Irán nem fog igazodni

Ha Irán megerősödik, nem fogja tartani magát a nagyhatalmakkal és Németországgal kötött atomalkuhoz – derül ki abból a Donald Trump amerikai elnökkel készült interjúból, melyet kedden jelentette meg a The Wall Street Journal című amerikai konzervatív napilap.

Trump úgy fogalmazott, hogy „egy felbátorodott Irán nem fog igazodni”. A szövegösszefüggésből derül ki, hogy az elnök arra célzott, hogy Teherán valószínűleg nem tartja majd magát a többhatalmi megegyezéssel született atomalkuhoz.

Trump kifejtette, meglepődne, ha a három hónap múlva esedékes vizsgálat során kiderülne, hogy Irán tartja magát a többhatalmi megállapodásban rögzítettekhez.

Trump leszögezte: készen áll arra, hogy amennyiben Irán nem teljesíti kötelezettségeit, akkor akár a tanácsadói álláspontja ellenére is fellép a teheráni vezetés ellen. Hozzátette: ő személy szerint nagy tisztelettel viseltetik az iráni nép iránt, de ha rajta múlt volna, már 180 nappal ezelőtt kimondta volna, hogy Teherán nem tartja be a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!