brutalitás

2017.08.15. 16:19

Felgyújtotta és megverte ismerősét egy mezőcsáti férfi

A Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki felgyújtotta és bántalmazta ismerősét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton – közölte a bíróság szóvivője kedden.

Horváth Dóra közleményében kifejtette: az eset még augusztus 12-én történt, amikor a gyanúsított a nála vendégeskedő ismerősének hátát minden előzmény nélkül éghető folyadékkal leöntötte és meggyújtotta, miközben azt kiabálta, hogy „most megdöglesz”.

A szerencsétlen ember ezután az udvarra menekült, ahol lángoló ruháit egy felfújható medence vizében oltotta el, majd elhagyta az udvart. Bántalmazója azonban az utcára is követte, ott ütni, rugdosni kezdte, egy övet tekert előbb a nyakára, majd a kezére és úgy vezette tovább. Később az övvel a sértett megégett hátát is ütlegelte. A bántalmazásnak csak a kiérkező rendőrök tudtak véget vetni. A megégett, megvert ember nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság az előzetes letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélyére alapozva rendelte el, másrészt megállapította, hogy fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított újra elkövetné tettét, ha tehetné, tehát a bűnismétléssel is fokozottan számolni kell, (a gyanúsított korábban már többször volt büntetve, ráadásul most is eljárás folyik ellene). A bíróság álláspontja szerint feltételezhető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná, valamint a bizonyítékok elrejtésével veszélyeztetné az eljárás eredményességét. A végzés nem jogerős – közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!