Van, aki jól jár

2017.08.02. 10:01

Jó évet hozhat a fürdőknek a kánikula

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén – közölte a magyar Fürdőszövetség az MTI érdeklődésére szerdán.

A napokban minden idők egyik legnagyobb hőhullámát éljük, a meteorológiai szolgálat több megyére adott ki riasztást. A kánikula azonban nem mindenkinek jön rosszul: a fürdők látogatottsága például országszerte továbbra is magas, sok a belföldi és a külföldi vendég egyaránt. A fürdők így júliusban bevétel szempontjából igen jó hónapot könyvelhettek el, ha pedig az időjárás augusztusban is forró marad, számos fürdő rekord vendégszámmal és bevétellel számolhat – derül ki a Fürdőszövetség válaszából. A szövetség azt is közölte: a fürdők ezen a nyáron is meghatározóak a turizmus alakításában, továbbra is a strandok, fürdők, természetes vizek vonzzák a legtöbb nyaralni vágyót és segítik a szállodák töltését is.

A Magyar Fürdőszövetség korábbi adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult.

Az árak az elmúlt évben sem nőttek jelentősen, idén sem lesz általános áremelés.

Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról írt hétfő délután. Az előrejelzés szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, s többfelé a leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet. Tovább fokozódik a kánikula, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat.

Címkék#fürdők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!