A gyerekvállalás lehetősége

2017.08.25. 13:12

Novák: a lombikprogram fontos lehetőség a gyermektelen pároknak

A kormány álláspontja az, hogy a lombikprogram a gyermektelen párok számára óriási lépést jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek.

A lombikprogram kormányzati támogatásáról Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár beszélt pénteken Budapesten újságírói kérdésre válaszolva egy másik témában tartott sajtótájékoztatóján.

A kormány támogatja ezt a lehetőséget – jelentette ki az államtitkár, reagálva Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a lombikprogrammal kapcsolatban a napokban tett kijelentéseire.

Az államtitkár kérdésre azt mondta: nem lehet elítélni azokat a párokat, akik ilyen megoldást választanak a gyermekvállalás érdekében.

Az államtitkár hozzátette: a közeljövőben jelenik meg az a kormányrendelet, amely a jelenlegi lombikprogram-eljárásokat bővíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!