gyűlölet ellen

2017.08.17. 18:09

Oroszország lekapcsolt egy amerikai rasszista weboldalt

A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját.

Oroszország lekapcsolta a The Daily Stormer című, fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai weboldalt, miután az „.ru” végződésű domainnévvel jelent meg az interneten – közölte csütörtökön az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) .

A náci Der Stürmer propagandalap mintájára elnevezett weboldal bírálatok kereszttüzébe került az Egyesült Államokban, miután támogatta a Virginia állambeli Chralottesville-ben megtartott rasszista megmozdulást. A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját.

Andrej Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít. Hozzáfűzte, hogy Oroszország „rendkívül szigorú” szabályozással lép fel a szélsőségességnek a világhálón való megjelenése ellen.

Az amerikai weboldal törlését csütörtöki sajtóértekezletén Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is megerősítette. Egyúttal hasonló fellépésre hívta fel a többi országot, ha Oroszország a területén szélsőséges tevékenységre uszító online kiadványok megszüntetését kéri tőlük.

Ezek is érdekelhetik