Terrorizmus

2017.08.24. 06:30

Spanyol hatóságok: a rotterdami incidens nincs kapcsolatban a barcelonai merénylettel

A Rotterdamban egy szórakozóhely mellett őrizetbe vett, spanyol rendszámú, gázpalackokat szállító kisbusz vezetője nem áll kapcsolatban a múlt héten Katalóniában tizenöt halálos áldozatot követelő merényletekkel – mondta egy névtelenül nyilatkozó spanyol terrorelhárítási tisztségviselő.

Az illetékes szerint a nyomozók a jármű őrizetbe vett sofőrjének kikérdezése és a kisbusz tűzszerészeti vizsgálatát követően kizárták azt a lehetőséget, hogy összefüggésben állhat azzal a tizenkét fős terrorsejttel, amely Barcelonában és Cambrilsban merényleteket követett el.

A kisbuszt szerda este állították meg Rotterdamban, nem messze attól a szórakozóhelytől, ahol lemondták az amerikai Allah-Las nevű zenekar koncertjét egy közelebbről meg nem határozott terrorfenyegetés miatt. A tisztségviselő szerint a spanyol polgárőrség értesítette a holland hatóságokat egy rotterdami koncert elleni lehetséges merényletről.

A polgárőrség továbbra is vizsgálatot folytat a lehetséges fenyegetéssel összefüggésben. A rendőrségi illetékes korábban elmondta: a Rotterdamban őrizetbe vett férfi spanyol állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!