Egyiptom

2017.08.11. 17:41

Súlyos vasúti baleset történt Alexandriában

Összeütközött két személyvonat az egyiptomi Alexandriában pénteken, az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 36 ember meghalt, több mint száz megsérült. 

Korábban az állami televízió 18 halottról és 58 sebesültről adott hírt, míg rendőrségi és orvosi források 21 halottról és 55 sérültről tájékoztattak.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség szerint a Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról beleütközött egy Port-Szaídból Alexandriába tartó szerelvénybe. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja. A legvalószínűbb ok a váltók hibás beállítása lehetett. A szerencsétlenség helyszínére érkezett mintegy 30 mentőautó, és odaküldtek egy nehézdarut is, hogy a kisiklott járműveket visszaemelje a sínekre.

Egyiptomban 2002-ben volt egy nagyon súlyos vasúti baleset, amikor Kairó közelében kigyulladt egy személyvonat, és mintegy 370 ember bennégett. Ez volt az ország történetében a legnagyobb vasúti katasztrófa. Tíz évvel később egy szerelvény egy autóbuszba rohant, amelyben iskolások utaztak. Akkor 50-en haltak meg.

(Borítóképünkön mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak a roncsok között. Forrás: MTI / EPA / Hazem Gouda.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!