trükkös támogatás

2017.09.18. 17:06

Az LMP továbbra is támogatja a népszavazást

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke elterelő hadműveletnek tartja, hogy a kormánypártok támogatnának egy olyan törvényt, amely tizenkét évre növelné a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét.

A témával kapcsolatban Vágó Gábor korábbi LMP-s politikus kezdeményezett népszavazást, és el is indította az ahhoz szükséges aláírásgyűjtést, amelyhez az LMP is csatlakozott.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap bejelentette: a Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását, így annak törvénybe foglalásához nincs szükség népszavazásra.

Hadházy Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: továbbra is támogatják a Vágó Gábor által kezdeményezett ügyet, és egyeztetni fognak a korábbi LMP-s képviselővel arról, gyűjtsék-e az aláírásokat. Hozzátette: szerinte a Fidesz csak azért állt az ügy mellé, hogy a következő hetek ne a korrupcióról szóljanak.

Hozzátette: ha a kormánypártok tenni akarnak a korrupció ellen, támogassák pártja korrupcióellenes javaslatát. Kifejtette: ismét beterjesztik csomagjukat, amely lehetővé tenné a fellebbezést a bírósági beadványok ügyészi elutasítása ellen, a betekintést az állami vállalatok szerződéseibe, de azt is, hogy bűncselekményként kezeljék, ha egy állami alkalmazott offshore céggel szerződik.

Ugyancsak tiltanák a kormánypropagandát, felülvizsgálatot biztosítanának az ügyészség munkája felett, és kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vonnák a politikusokat – mondta Hadházy Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!