Elkötelezték magukat

2017.09.20. 15:20

Botka: visszaállítjuk az önkormányzatiságot

Az önkormányzatiság visszaállítását ígérte kormányváltás esetére az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Balatonszemesen.

Botka László a Baloldali Önkormányzatok Közösségének (BÖK) kétnapos ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: elkötelezettek, hogy visszaadják az önkormányzatok autonómiáját, a szabad gazdálkodás lehetőségét és az államosított feladatokat.

Orbán Viktor politikája rengeteg kárt okozott az elmúlt hét évben, mert nem tűrve az autonómiát, leépítette az önkormányzatiságot Magyarországon – fogalmazott az ellenzéki politikus. Úgy vélte, az államosított szolgáltatások, az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás, a hulladékgazdálkodás, a hivatali ügyintézés, minden, amit az Orbán-rendszer elvett a helyi közösségektől, rosszabb lett.

Az orbáni politika árát tehát Magyarország polgárai fizetik meg a nagyvárosokban és a kisebb településeken egyaránt – közölte.

Tóth József, Budapest XIII. kerületének szocialista polgármestere, a Baloldali Önkormányzatok Közösségének (BÖK) elnöke arról szólt, hogy a szervezet húsz éve tart konferenciákat Balatonszemesen. Az idei esemény lehetőséget nyújt baloldali polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek felkészülni a jövő évi jogalkotásra, a költségvetési és más feladatok teljesítésére, valamint munkatapasztalataik megosztására.

Az ülésen Botka László is előadást tart, tekintettel a 2018-as országgyűlési választásokra – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!