Öregdiák-találkozó

2017.10.15. 09:35

Lövöldözés volt egy virginiai egyetemen

Helyi idő szerint szombaton este történt az eset, egy ember megsérült, de állapota nem életveszélyes. A rendőrök szerint „elszigetelt incidens” történt.

„Lövöldözés a kampuszon. Az egyetem lezárva. Kerüljék el a környéket. További tájékoztatás később” – írta a Twitteren a rendőrség, majd vasárnap hajnalban a hatóságok feloldották az egyesült államokbeli Virginiai Állami Egyetem területére vonatkozó zárlatot.

A rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint szombaton 20.25-kor történt a lövöldözés, egy ember megsérült, de állapota nem életveszélyes. A rendőrök szerint „elszigetelt incidens” történt.

A virginiai Petersburgben található intézményben szombaton volt az úgynevezett homecoming utolsó napja. Az amerikai egyetemeken hagyomány, hogy akik korábban odajártak, azok szeptember végén vagy október elején „hazatérnek” egyetemükre, hogy találkozzanak egymással, barátaikkal, tanáraikkal.

A hatóságok egyelőre nem szolgáltak több információval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!