A színfalak mögött

2017.11.01. 12:48

Bár a háttérben, de az amerikaiak tárgyalnak Észak-Koreával

Annak ellenére így van ez, hogy a két ország között veszélyes szintre jutott a háborús szópárbaj, és hogy Donald Trump amerikai elnök a nyilvánosság előtt azt mondja: Phenjannal tárgyalni időpocsékolás – közölte a Reuters hírügynökséggel kedden egy meg nem nevezet, magas rangú amerikai tisztségviselő.

Joseph Yun nagykövet, az Egyesült Államok Észak-Korea-politikájáért felelős különmegbízott New Yorkban, Phenjan ENSZ-nagykövetségén találkozik rendszeresen az ázsiai ország diplomatáival – tette hozzá a nyilatkozó.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is kijelentette október 17-én: az első bomba ledobásáig folytatja diplomáciai erőfeszítéseit. Emellett a név megadása nélkül beszélő tisztségviselő hozta nyilvánosságra a legegyértelműbben, hogy az Egyesült Államok nem csak az Észak-Koreában bebörtönzött amerikai állampolgárok szabadon engedéséről tárgyal Phenjannal.

Annak azonban nincs jele a Reuters szerint, hogy ezeken a tárgyalásokon eddig sikerült volna javítani a kétoldalú viszonyon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!