Prevenció

2017.11.07. 16:51

Jobbik: a droghasználat elsősorban nem jogi válaszokat igényel

A Jobbik értékelése szerint elsősorban nem jogi, hanem társadalompolitikai válaszokat igényel a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása, ugyanis össztársadalmi problémáról van szó.

Rig Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden a témában tartott egyeztetés után azt mondta budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Zacher Gábor toxikológus előadásából arra a következtetésre jutott: bárhogy szabályozzák jogilag az újfajta szintetikus drogokat, a büntetési tétel nem tartja vissza a fiatalokat.

Mint mondta, elsősorban a mélyszegénységben élő, dolgozó emberek kiszolgáltatottak. Értékelése szerint ez 3,5 millió embert jelent, ezért elsősorban ezt a problémát kell megoldani, és 28 százalékról az uniós szintre, akár 5 százalék alá kell vinni a szegénységben élők arányát.

A jobbikos politikus elgondolkodtatónak nevezte azt is, hogy a 17-18 éves fiatal fogyasztók közül minden ezerből 300 kórházba kerül, ahol az életéért vívnak harcot az orvosok. Ez össztársadalmi probléma – mondta Rig Lajos, aki a prevencióban nagyobb szerepet adna az egészségfejlesztési irodáknak.

Elmondta azt is, hogy az ötpártira tervezett tanácskozáson a Jobbik mellett csak az LMP vett részt, a továbbiakban egy olyan határozati javaslatot szeretnének tenni, ami segít megóvni a droghasználattól a jövő nemzedékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!