átmenetileg

2017.11.09. 16:55

Jóváhagyta az oslói repülőtéren járőröző rendőrök ideiglenes fegyverviselését a norvég kormány

Norvégiában a rendőrök általában fegyvertelenül teljesítenek szolgálatot.

A norvég kormány csütörtökön jóváhagyta azt az intézkedést, amelynek keretében felfegyverzik az ország legnagyobb repülőterének számító oslói repülőtéren járőröző rendőröket az elkövetkező három hónapra.

Per-Willy Amundsen norvég igazságügyi és közbiztonsági miniszter az újságíróknak nyilatkozva elmondta:

bármi is történne az oslói repülőtéren, a lehetséges kár jelentős lenne. Az oslói repülőtér egy olyan nagykiterjedésű, nyitott terület, amelyen naponta rendkívül sok ember halad át.

Norvégiában a rendőrök általában fegyvertelenül teljesítenek szolgálatot, a fegyvereket általában a járműveikben tárolják a rendőrségi erők tagjai egy 2013-as intézkedés nyomán. E határozatot megelőzően a fegyvereket még a rendőrőrsökön tartották.

A norvég törvényhozás három hónapos időszakra tette lehetővé az oslói repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrök fegyverviselését, ami további nyolc héttel meghosszabbítható. Az igazságügyi és közbiztonsági tárca jelenleg annak módját keresi, hogy az ideiglenes fegyverviselési engedélyt állandóvá tegye az Osló melletti egyéb norvég repülőtereken is. A minisztérium tervét mind a repülőterek biztonságáért felelős szolgáltató, mind a repülőtereket üzemeltető cég támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!