hajsza az összefogásért

2017.11.18. 15:35

Molnár Gyula: az MSZP meg fog állapodni politikai partnereivel

Az ellenzéki párt vezetője egy MSZP-s rendezvényen úgy fogalmazott, mire az „ünnepi díszek felkerülnek a fára”, elő is készítik a megállapodást.

Molnár Gyula, az „Európa, a nők esélye, 25 év” című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén vett részt, ahol azt üzente – név szerint nem említett – partnereiknek, hogy „ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek”, és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra.

Kiemelte, a győzelemhez nem elég a „meglévők intelligens újraosztása” (szerk. megj. a meglévő szavazatok intelligens újraosztása), az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban.

A feladat új szavazók szerzése, egyértelmű többség megszerzése – közölte Molnár Gyula, aki – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentésére reagálva – aláhúzta, nem ellenzék-, hanem kormányváltásra készülnek.

A szocialisták vezetője szólt arról is, hogy ebben a feladatban számítanak az MSZP nőtagozatának segítségére is. „Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!” – mondta Molnár Gyula, aki szerint az MSZP akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülöttük a levegő. „Nélkülünk nincs kormányváltás!” – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!