Extrém sport

2017.12.25. 10:24

Kétszáz síelő rekedt egy felvonóban a Francia-Alpokban

Mintegy 150-200 síelő rekedt a kötélpálya kabinjaiban a Francia-Alpokban vasárnap délután – közölték a hatóságok. Pár óra elteltével mindegyiküket épségben lehozták a mentők.

A beszámolók szerint délután fél négykor akadt el az egyik gondola Chamrousse téli üdülőhelyen, Grenoble térségében, és emiatt a többi – mintegy 70 – sem tudott tovább haladni. A mentés két órán át tartott, senkinek nem lett baja. Kedvező volt az időjárás is. Mindannyian otthon vagy a szállásukon lehetnek szenteste – mondta a helyi idegenforgalmi iroda igazgatója a sajtónak.

Az üzemszünet okát még nem tudják. A felvonó gépezete 1650 méter tengerfeletti magasságban akadt el. A kabinok 25 méter magasban függtek a levegőben. A mentés során helikopterekből szakemberek ereszkedtek a kabinokra, bementek a belsejükbe a tetőn lévő vészkijáraton át, és kötelek segítségével a földre engedték az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!