vajon, nem fegyvergyűjtő?

2017.12.03. 07:41

Robbanóanyagot tartott otthonában egy férfi

Elfogtak és előállítottak egy 32 éves férfit, mert robbanóanyagot és lőszernek látszó tárgyakat találtak nála. A házkutatás során kézi fémkereső detektorok és szerszámok is előkerültek.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves nemti férfi ellen – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap.

A bátonyterenyei nyomozók olyan információk birtokába jutottak, hogy egy férfi, nemti lakóhelyén engedély nélkül tart robbanóanyagot. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai pénteken elfogták és előállították a 32 éves férfit.

A rendőrök a házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak egy aknavető gránátot, illetve egy gránát-gyújtószerkezetet – mely az elsődleges tűzszerész szaktanácsadói vélemény alapján robbanóanyagnak minősül -, továbbá lefoglaltak kézi fémkereső detektorokat, rozsdás szerszámokat, fémtárgyakat, agancsokat és lőszernek látszó tárgyakat is.

A rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, a további eljárást szakértők bevonásával folytatja ellene a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság – közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!