fogyatékkal élők világnapja

2017.12.03. 13:28

Szakszervezet: alacsony a megváltozott munkaképességű dolgozók bére

A HVDSZ 2000 szerint ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókkal javítani lehessen a munkaerőhiányon, szükség van a munkakörülmények és a bérezés javítására, és arra, hogy a fogyatékkal élő emberek a társadalmi periférián belül maradjanak.

A megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató szervezetek nem rendelkeznek olyan megrendelésekkel, bevételekkel, amelyek a jövő évi adózási és bérkörnyezetben stabilizálnák, javítanák likviditási helyzetüket, így a náluk dolgozó munkavállalók jövedelmi, szociális helyzete is nehezebbé válhat – közölte a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) vasárnap a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.

A mintegy 6000 megváltott munkaképességű dolgozót képviselő szakszervezet közleményében hangsúlyozta: tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért.

Becslések szerint Magyarországon mintegy 70-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, ezt a területet is érinti az elvándorlás, a külföldre távozás – írta az érdekképviselet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!