döbbenetes fogás

2018.01.18. 17:29

Több mint egy tonna kokaint foglaltak le Ausztráliában

Az ország történetének második legnagyobb drogszállítmánya százmillió forintot ér.

Az ország történetének második legnagyobb kokainszállítmányát foglalták le az ausztrál hatóságok, amelyek 1,28 tonna, feketepiaci értékét tekintve közel 500 millió ausztrál dolláros (több mint 100 milliárd forintos) kokainszállítmányra bukkantak egy konténerben Sydneyben – jelentette csütörtökön az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP).

A kábítószerrel megpakolt konténer Kínán keresztül érkezett Ausztrália legnagyobb városába.

Az AFP feltételezése szerint a csempészési kísérlet fő felelőse az a bűnszervezet, amellyel az a három ausztrál állampolgár áll kapcsolatban, akiket kedden vett őrizetbe kábítószer-csempészet gyanújával a szerb rendőrség Belgrádban. A szerb hatóságok közlése szerint az őrizetbe vételekre az ausztrál rendőrséggel közreműködve került sor. A keddi akciót követően az AFP emberei házkutatásokat tartottak több ausztrál városban, de őrizetbe még senkit sem vettek ott.

Az 1,28 tonnás kokainszállítmány nem sokkal marad el az eddigi legnagyobbtól, amelyet tavaly februárban foglaltak le az ausztrál hatóságok. Az akkori szállítmány tömege 1,4 tonna kokain volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!