Főváros

2018.02.07. 22:01

Gyanúsítottként hallgattak ki két embert a szerdai budapesti metróbaleset miatt 

Az Astoria és a Blaha Lujza tér között szerda hajnalban történt metróbaleset miatt indult nyomozás során két gyanúsítottat előállítottak és kihallgattak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este a honlapján.

A BRFK szerda délelőtti közleményében azt írta, hogy a körülbelül hajnali 2 órakor történt balesetben két műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. Egy ember könnyű sérülést szenvedett.

A baleset körülményei és a személyi felelősség tisztázásáért a BRFK vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két embert előállított – tették hozzá.

Szerda este a police.hu oldalon azt írták, hogy a büntetőeljárásban két embert gyanúsítottként hallgattak ki.

A BKV Zrt. korábban azt közölte, hogy a balesetben a szolgálati vonatok összekoccantak és a pótkocsik kisiklottak. Ők azt írták, hogy senki nem sérült meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására.

Az NFM az MTI megkeresésére közölte: az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet a baleset okainak és körülményeinek feltárására független szakmai vizsgálatot indított, amely a jogszabályok szerint nem irányulhat a vétkesség vagy felelősség megállapítására. A tárca hangsúlyozta, hogy a vizsgálat célja a hasonló ütközések jövőbeni bekövetkezésének megelőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!