Életveszély

2018.02.16. 06:20

Nehezen halad a sárgaláz elleni oltási kampány Brazíliában

A hatóságok adatai szerint 407-en betegedtek meg a legutóbbi járványban, olyan területeken is, amelyeket korábban nem tekintettek kockázatosnak a betegség szempontjából. A fertőzöttek közül 118-an haltak meg.

Az egy héttel ezelőtti híradások még 350 megbetegedésről és csaknem száz halálesetről szóltak.

Nehezen halad a sárgaláz elleni oltás kampánya Brazíliában, a három hete kezdődött akcióban az embereknek csupán 20 százalékát sikerült elérni – közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium. A kampány célja, hogy több mint 20 millió embert oltsanak be a vakcinával Sao Paulo és Rio de Janeiro államban. Eddig azonban csupán 3,95 milliót sikerült beoltani.

A tárca ugyanakkor közölte, hogy Rio de Janeiro folytatja megelőzési akcióját. Azt nem árulták el, hogy meddig.

Sao Paulo majd szombaton, a területen tartandó „mozgósító nap” után dönt a folytatásról, amelyen várhatóan sokan adatják be maguknak az egészségügyi központokban a védőoltást.

Brazíliában régóta és kiterjedt területeken áll fenn a sárgaláz veszélye, azonban a tavalyi járvány szokatlanul súlyos volt, ráadásul olyan helyeken is megjelent, amelyeket korábban nem soroltak a kockázatos helyek közé. Akkor 509 esetet jegyeztek fel és 159-en haltak meg a kórban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!