Zaklatási ügyek

2018.02.28. 10:51

Segélyvonallal küzd az ENSZ a szexuális zaklatás ellen

A nap 24 órájában működő segélyvonal indult az ENSZ munkatársai számára, melyen jelenthetik, ha valaki a világszervezetben szexuálisan zaklatja őket.

António Guterres ENSZ-főtitkár tudatta, hogy aki felhívja a segélyvonalat, az képzett és elfogulatlan emberekkel beszélhet, akik segítséget nyújtanak ahhoz, hogy az áldozatok hogyan jelenthetik a zaklatást, hova fordulhatnak segítségért. A főtitkár rámutatott, hogy a bejelentéseket az ENSZ saját belső vizsgálatokért felelős hivatala fogja kivizsgálni, és külön csapatot toboroznak a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos információk feltárására.

Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője világossá tette, hogy a vonal már él. Guterres hangsúlyozta: az ENSZ-nél zéró tolerancia van érvényben a szexuális visszaélésekkel szemben.

Az ENSZ az elmúlt években számos botrányban volt érintett, főleg békefenntartók által elkövetett szexuális visszaélések miatt. A kéksisakos katonákat viszont a világszervezet nem vonhatja felelősségre, ez a küldő országok feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!