Tűz és víz

2018.02.16. 06:27

Tűz tombolt egy orosz hadihajón Vlagyivosztokban

Tűz ütött ki egy hadihajón pénteken Oroszország távol-keleti kikötőjében, Vlagyivosztokban, a legénység több mint száz tagját kimenekítették – közölte a haditengerészet mentőszolgálatának központja.

A lángok a Marsal Saposnyikov tengeralattjáró-elhárító hajó kazánházában csaptak fel. A helyszínre 11 tűzoltó egység 48 emberét vezényelték ki. A hadihajón javítási munkálatokat végeztek. Az első jelentések szerint nincs halottja vagy sérültje az esetnek.

A hajót 1983-ban kezdték építeni Kalinyingrádban, 1986-ban állították hadrendbe a csendes-óceáni flottánál, később egy évig, 1988-1989-ben járőrözött a Perzsa(Arab)-öbölben, 41 hajónak és konvojnak nyújtott védelmet.

2010 májusában a hadihajó legénysége szabadította ki a szomáliai kalózok által elfoglalt orosz Moszkovszkij Unyiverszityet tartályhajót. Az orosz tulajdonú, libériai zászló alatt hajózó tankert a tengeri rablók Jemen partjaitól 630 kilométernyire, az Ádeni-öbölben kerítették hatalmukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!