Hangfelvétel a bizonyíték

2018.03.21. 12:02

Kétezren ügyködnek nálunk Soros céljain

A Nyílt Társadalom Alapítvány a politikai befolyásról szól.

George Soros, Founder and Chairman of the Open Society Foundations arrives for a meeting in Brussels, on April 27, 2017. Meeting will mainly focus on situation in Hungary, including legislative measures that could force the closure of the Central European University in Budapest. / AFP PHOTO / POOL / OLIVIER HOSLET

Forrás: AFP/POOL

Fotó: Olivier Hoslet

A Magyar Idők birtokába jutott hangfelvétel szerint Soros György egyik pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője azt mondta: legalább kétezer ember dolgozik Magyarországon, hogy érvényre juttassák Soros György akaratát.

A napilap cikksorozatának szerdai írásában kifejtették:

a hangfelvételen Tracie Ahern, a Soros Fund Management, azaz Soros György pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője beszél. Tracie Ahern – mint írták – 2007 és 2015 között töltötte be ezt a tisztséget, „első kézből ismeri Sorost és a terveit”.

Tracie Ahern a beszélgetésben elismerte, hogy az alapítványt valójában politikai befolyásolásra használják. Tracie Ahern egy beszélgetésen arról szólt, hogy

Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt eszközként használja a politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában.

Amikor beszélgetőtársa az Orbán Viktor kormányfővel folytatott vitájáról és Magyarországról kérdezte, Tracie Ahern azt mondta: Soros György az alapítványán keresztül „mostanra valószínűleg több milliárd dollárt költött” Magyarországon. Ezzel összefüggésben azt is hozzátette: „legalább kétezer ember dolgozik ott (Magyarországon), hogy érvényre juttassák Soros akaratát” – írta a Magyar Idők.

A napilap szerint mindezek ismeretében

„egyre nyilvánvalóbb, hogy igenis létezik a Soros-hálózat, hiszen a kiszivárgott anyagokon erről éppen Soros legbizalmasabb munkatársai, illetve magyarországi szervezeteinek vezetői számolnak be”.

Mint kiemelték: Soros György a világ leggazdagabb üzletembereinek egyike, vagyona tavaly nagyjából 25 milliárd dollár volt. Az üzletember két nagy intézményen keresztül tevékenykedik. Az egyik a vagyonát kezelő a Soros Fund Management, a másik a Nyílt Társadalom Alapítvány.

A lap arról is írt, hogy

a Migration Aid gyakorlatilag élő, állandó kapcsolatot ápol olyan szerbiai szervezetekkel – mint például az Info Park, a Fresh Response, a Refugee Aid Serbia, a Refugee Aid Miksaliste és a Rigardu e. V. – méghozzá a tranzitzónába belépő migránsok miatt.

A Migration Aid munkatársai és Siewert András, a Migration Aid vezetője is gyakran átjár a szerb oldalra. A napilap szerint a szervezet vezetője, Siewert András a nyilvánosságra hozott szavait tagadta. Azóta viszont a lap a hangfelvételeket is nyilvánosságra hozta, és ezek azt bizonyítják, hogy Siewert András hazudott – írták.

Borítókép: Soros György Brüsszelben.

AFP / POOL / Olivier Hoslet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!