Szánalmas magyarázkodás

2018.03.21. 16:05

Kormány: Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak

A Soros-szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni.

„Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak” – így reagált szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Migration Aid nyilatkozatára.

A szervezet szerdán délelőtt sajtótájékoztatón reagált az utóbbi napokban a Magyar Időkben megjelent, a szervezetről szóló cikkekre. A hvg.hu tudósítása szerint a szervezet képviselői – köztük a cikkben is megnevezett Siewert András, a Migration Aid Alapítvány alelnöke – azt mondták: hónapokkal ezelőtt kereste meg őket egy külföldi cég, akik „mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, ezért aztán találkozójukról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek”.

Siewert András szerint a Fidesz által beépített „oknyomozó újságírók” próbálták őket lejáratni. A sajtótájékoztatón a civil szervezet kitért arra is, titkosszolgálati hátteret sejtenek a háttérben. Azt is mondták: bejelentést tettek a hatóságokhoz.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: amit a Migration Aid képviselője előadott, „szánalmas magyarázkodás” volt.

Továbbra sem kaptak választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal – írták.

„A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése” – emelte ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hozzátéve: ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, csak erősíti a véleményüket:

„a Soros-szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló Stop Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!