Újabb lebukás

2018.03.31. 08:02

Német szélsőségesekkel is kapcsolatban állt Vona

Illegális fegyverkereskedőt juttatott be az Országházba.

Makó, 2018. március 8. Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje érkezik a párt makói lakossági fórumára 2018. március 8-án. MTI Fotó: Rosta Tibor

Azzal a német illegális fegyverkereskedővel is kapcsolatban állhatott a Jobbik és annak vezetője, akit a német hatóságok kérésre szerdán fogtak el a TEK segítségével Budapesten.

A Tények című hírműsor alábbi videójában látható képen a 34 éves Mario Rönsch a Parlament erkélyén pózol, olyan helyen, ahová csak különleges engedéllyel lehet bejutni. A férfi 2016-ban járt az Országházban, beléptetését a Jobbik frakciója hagyta jóvá – írja a 888.hu hírportál.

A Jobbik akkor elismerte, hogy Mario Rönsch a párt vendégeként jutott be a Parlamentbe, de azzal védekeztek, hogy nem országgyűlési képviselők, csupán a Jobbik asszisztensei fogadták. A bejutását viszont a Híradó szerint a Jobbik egyik magas rangú tisztségviselője hagyta jóvá. Egyesek szerint maga Vona Gábor – bár a Jobbik szerint Mario Rönsch nem találkozott a pártelnökkel.

A Tények úgy tudja, hogy a szélsőséges német férfi a Jobbik soproni országgyűlési képviselőjelöltjével, Brenner Kolomannal, valamint a szintén jobbikos Bencsik Jánossal is kapcsolatban állhatott.

A Fidesz-KDNP szerint Vona Gábor iszlám iránti rajongása után a Jobbik most egy szélsőséges fegyverkereskedővel bukott le.

„Vona Gábor iszlám és egyéb szélsőséges szervezetekhez fűződő kapcsolata már így is nagyon súlyos aggályokat és kérdéseket vet föl, ott vannak a Szürke Farkasok, akik részt vettek a II. János Pál pápa elleni merényletben. Most meg itt van ez a fegyverkereskedő. Vona Gábornak azonnal tisztáznia kell ennek a botránynak az újabb részleteit. Pontosan miért és milyen céllal tart kapcsolatot fegyverkereskedőkkel”

- fogalmazott Hollik István.

Korábban beszámoltunk róla, hogy sajtóértesülések szerint a Jobbik pártelnökének, Vona Gábornak jó barátja a szélsőséges török nacionalista Musa Serdar Celebi, aki vádlott volt a II. János Pál pápa elleni merénylet perében.

Borítóképünkön Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Forrás: MTI / Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!