Nagy a tét

2018.03.25. 09:54

Orbán Viktor: a bevándorlás tönkretenné a gazdaságot

Magyarországra már az első körben tízezer idegen érkezne.

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot, és kijelentette: Magyarország álláspontja szerint a kontinens megtelt, a határokat meg kell védeni, a migránsokat pedig Európán kívül kell tartani. Ha megszűnik az illegális migráció, nem lesz kiket szétosztani, és ezzel a kvótavitáktól is megszabadulna az EU – tette hozzá. Orbán Viktor közölte:

Brüsszel az európai pénzek jelentős részét a migránsokra akarja költeni, az új uniós előterjesztés szerint pedig Magyarországra már az első körben 10 ezer migráns érkezne.

Az ehhez előírt fejenkénti 9 millió forintos ellátás tönkretenné a nehezen elért gazdasági eredményeket, vagyis nemcsak kulturális okokból nem szabad migránsok tízezreit küldeni egy-egy tagállamba, hanem azért is, mert meghaladná az országok teherbírását – tette hozzá.

A miniszterelnök fontos fejleménynek nevezte az olaszországi változásokat, hiszen – mint mondta – az EU három nagy tagállamának egyikében az emberek túlnyomó többsége már a bevándorlás ellen foglalt állást, és ennek a hatása az EU központjában is érezhető.

A legégetőbb kérdés a migráció

Európa legfontosabb kérdése tehát a bevándorlás, hiába cenzúrázzák hát a migrációról és a terrorizmusról szóló híreket az interneten is – mondta. Hozzátette, hogy a magyarországi ellenzék pártjai – amelyek szerinte Soros György megbízásait teljesítik -, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a problémáról nem szabad beszélni.

A kormányfő továbbra is arra számít, hogy a választásokra a kormány jelöltjeivel szemben egyetlen ellenzéki jelölt áll majd. Utóbbiak eszközének a rejtőzködést nevezte, hiszen – mint mondta – az ellenzék mögött álló erők valódi céljai ellentétesek az emberek akaratával, ezért nem állnak ki nyíltan, leplezik magukat, miközben beépültek döntéshozatali központokba és ott vannak Brüsszelben is.

Soros menjen Amerikába

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Soros-hálózat ellen a leleplezés a legjobb eszköz, vagyis meg kell mutatni, mit akarnak valójában elérni ezek a szervezetek, a választások után pedig átláthatóságra kell kényszeríteni őket, és meg kell tiltani a migráció támogatását.

Soros Györgynek Amerikába kellene mennie ahelyett, hogy Magyarország sorsát akarja megváltoztatni – tette hozzá. A miniszterelnök szerint nem lehet többé kitenni azokat, akik bejönnek Magyarországra, ezért a migráció kérdésére nem szabad rossz választ adni. Megjegyezte: amíg a magyar választók a jelenlegi kormányt tüntetik ki a bizalmukkal, mindez nem fog bekövetkezni.

Tízmillió ember összefogásának köszönhető a gazdasági siker

Orbán Viktor az interjúban kiemelte azt is, hogy elérhető közelségbe került a teljes foglalkoztatottság, felépült az új, munkára épülő gazdasági rendszer, tízmillió ember összefogásának köszönhetően pedig Magyarország 2010 után kikerült a csőd fogságából.

A kormány azonban nem az elért eredményekkel, hanem a jövő kérdéseivel kíván foglalkozni – mondta a miniszterelnök.

Borítóképünkön a kormányfő egy határrendésszel konzultál a déli határon

Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!