Bajor úton

2018.04.09. 00:46

Egyedülálló a régióban, hogy harmadszor alakíthat kormányt ugyanaz a párt

Európában egyedül Bajorországban alakult ki ehhez hasonló helyzet, ahol a Keresztényszociális Unió (CSU) kormányoz régóta.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint Közép-Európában és világméretben is egyedülálló helyzet alakult ki a vasárnapi magyarországi országgyűlési választás után, mivel a Fidesz egymás után harmadszor alakíthat kormányt.

Mráz Ágoston Sámuel az M1 aktuális csatorna választási műsorában azt mondta, Európában talán Bajorországban van ehhez hasonló helyzet, ahol a Keresztényszociális Unió (CSU) kormányoz régóta.

Hozzátette, sok konfliktusra számít, ezek között említette az uniós források ügyét, a bevándorlást, a külföldről finanszírozott szervezetek szerepét is.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője a műsorban ehhez hozzátette: a választók nemcsak arra szavaztak, hogy a Fidesz maradjon hatalmon, hanem arra is, hogy a küszöbön álló „nagy csatározásokban” a Fidesz vezette kormány képviselje az ország érdekeit.

Megjegyezte: a választáson óriási sikert aratott a Fidesz, és ez Magyarország határain túl is hallatszódni fog, mindenkit meghökkentett az eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!