pálfordulás a Jobbikban

2018.04.08. 11:21

Gyöngyösi Márton migránsokat telepítene be

Egyértelműen elfogadná a kvótát.

Budapest, 2015. április 17. Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart Tiltakozás az Iszlám Állam elleni katonai részvétel miatt címmel az Országház főlépcsője előtt 2015. április 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egészen meghökkentő interjút adott az European Security Journalnak a néhány éve még az országgyűlés zsidó származású képviselőit listázni akaró Gyöngyösi Márton jobbikos politikus – írja a PestiSrácok.hu cikkére hivatkozva az Origo.

A „Segíteni kell a menekülteket, harcolni kell a populizmus ellen és együtt kell működni az EU-val„ címet viselő nyilatkozatra Lovas István hívta fel a figyelmet. Néhány éve még hatalmas tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, hogy Gyöngyösi Márton eltávolítását követelje a közéletből, amiért a jobbikos képviselő a zsidó származású, és szerinte ebből fakadóan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő képviselők listázását indítványozta – emlékeztet az eset kapcsán a Lokál.

Gyöngyösi az interjúban elmondta, hogy szerinte a migráció egy nagyon komplex probléma, amit globális méretekben kell újragondolni, más országokkal együttműködve. A lapnak adott interjújában azt is

kijelentette, hogy meglátása szerint nincs más megoldás, mint menedékjogot adni a Szíriából érkező bevándorlóknak.

Arra a kérdésre, hogy ez magában foglalja-e a betelepítési kvótát, egyértelműen igennel válaszolt. („Yes, of course” – „Természetesen igen„).

Gyöngyösi az interjúban kritizálja a kormányt azért, mert a kiindulási országtól függetlenül nem enged be bevándorlókat.

Borítókép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!