exkluzív interjú

2018.04.08. 09:33

Ignaz Bearth: Megszűnhet az utolsó védelmi vonal

A Pegida ikonikus alakja szerint hazánk az utolsó védelmi vonal.

Swiss politician Ignaz Bearth, the founder and leader of the nationalist Direct Democracy Party, gives a speech at a pro-Le Pen demonstration in front of the Church of Our Lady in Dresden, Germany, 6 May 2017. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa

Soha nem gondolta volna, hogy egyszer Putyinék közösségi médiájában találja magát, mégis jelen van már a Pegida ikonikus svájci alakja, Ignaz Bearth a vk.com-on, miután a Facebook többször letiltotta vagy éppen véglegesen törölte közel kétszázezres rajongóval rendelkező közösségi oldalát.

Ignaz Bearth szerint a magyarországi választás tétje nagy. Fontos, hogy ez a tengely, amit Lengyelország, Csehország és Magyarország képvisel, továbbra is erősen álljon ellen a migrációnak.

Bár a Pegida még néhány évvel ezelőtt a Jobbikot támogatta, most radikálisan megváltozott Bearth véleménye a pártról és annak vezetőjéről.

A Magyar Időknek Budapesten adott exkluzív villáminterjút a németországi iszlámellenes mozgalom egyik vezéregyénisége.

Miért tartottad fontosnak, hogy itt legyél?

Nem csupán azért, hogy személyesen is lássam a magyarországi választások eredményét, hiszen az nagyon fontos egész Európa szempontjából, hanem mert fontosnak tartottam, hogy lássák azok a jobbikosok, akiknek a mozgalmunk sokat jelent, hogy ez a Jobbik már nem az a Jobbik, ami mellett mi is kiálltunk.

Milyen hatása van a migrációnak Németországban, amiről hallgat a mainstream média?

Sok erőszakos bűncselekményről nem számolnak be, évekig próbálták megőrizni a látszatot, hogy minden rendben van, de ez hazugság. Ezért is kell, hogy utcára vonuljunk, hallassuk hangunkat. Egyre több helyen szerveztünk megmozdulást. Legközelebb – május ötödikén – Duisburgban állunk ki azok a nők mellett, akik elszenvedői ezeknek a szörnyűségeknek. Nem örvend nagy népszerűségnek a rendőrség körében, ha az állampolgárok tiltakozó akciót kezdenek, de az országban egyre több helyen és egyre több ember emeli fel a hangját és fejezi ki elégedetlenségét, felháborodását. Egészen egyszerűen kicsúszott az irányítás Merkelék kezéből. A Facebook pedig teljesen baloldali cenzorok által irányított felületté vált. Nekem több privát oldalamat jelentették fel és tüntették el. 173 000 rajongóval a hivatalos profilomat is, mert „gyűlöletkeltő” tartalmat osztottam meg.

Magyarországon most, a választások előtt a jobboldali felhasználók ugyanezt tapasztalják…

Nem véletlenül, hiszen ezek jól fizetett, képzett „algoritmusok”. Csoportosan jelentik fel az „ártó tartalmat”. A migráció, az iszlámellenesség azonnal tiltólistára kerül. A Twitter még nem az övék, az jó platform, de kevesebben ismerik és tudják használni, mint a Facebookot. Ezért regisztráltunk mi is inkább az orosz vk-ra, bár sosem gondoltam volna, hogy egyszer Putyinhoz menekülünk – még ha csak virtuálisan is.

Mit gondolsz, milyen jövő vár Európára?

Ha most Magyarország nem a Fidesz mellett dönt, megszűnhet az utolsó védelmi vonal. Nem lesz, aki, ami feltartóztassa a migránsáradatot. Az iszlám hódításával pedig azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy búcsút inthetünk végleg mindannak, amit szeretünk Európában. Meg kell védeni magunkat. Most ennek van itt az ideje.

Borítókép: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!