Illegális bevándorlás

2018.05.26. 18:46

Több tucat emberre bukkantak egy teherautóban a rendőrök Görögországban

A migránsok korábban a két országot elválasztó Évrosz folyón keltek át Törökországból, és ezt követően indultak el a teherautón feltehetően egy nyugat-görögországi kikötőváros irányába.

Embercsempészek egy teherautó pótkocsijában próbáltak Törökországból Görögországba juttatni 91 illegális bevándorlót, de a görög hatóságok feltartóztatták a járművet Szoufli határváros közelében.

A migránsok korábban a két országot elválasztó Évrosz folyón keltek át Törökországból, és ezt követően indultak el a teherautón feltehetően egy nyugat-görögországi kikötőváros irányába. A sofőrt a rendőrség őrizetbe vette.

Miután 2016-ban lezárult a Balkánon keresztül Magyarország felé vezető útvonal, az embercsempészek egyre gyakrabban használnak régi csempész-útvonalakat: például a nyugat-görögországi Pátra és Igumeníca kikötővárosokat, amelyek az utóbbi 20 évben forgalmas állomásai voltak a török-görög-olasz útvonalon haladó illegális bevándorlásnak. Innen naponta több hajójárat indul olasz kikötők felé, Brindisi, Bari, Ancona, Velence és Trieszt városokba.

Közben görög sajtójelentések szerint szombaton mintegy 300 menekült elhagyta a Leszbosz szigetén működő Mória menekülttábort, ezzel tiltakozva az ottani elviselhetetlen állapotok és a menedékkérelmek lassú elbírálása ellen.

A sziget legnagyobb táborában több alkalommal is összetűzések robbantak ki a különböző nemzetiségű menekültek között, legutóbb pénteken, az akkori csetepatéban többen meg is sebesültek.

A Mória tábort eredetileg 3000 ember befogadására tervezték, de mostanra már több mint 7300-an zsúfolódtak ott össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!