nemzetpolitikai szolgálat

2018.05.05. 13:42

Újra megválasztották Lezsák Sándort a Nemzeti Fórum elnökének

Az egyesület alelnökének Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Nagy Dórát, V. Németh Zsoltot és Virág Róbertet választották meg.

Forrás: mti

Lezsák Sándor köszöntőjében kiemelte: „sikeres kampány után vagyunk”, ennek részese a Nemzeti Fórum is, hiszen az országban több helyen jelenlétükkel segítettek, hogy „történelmi győzelmet arasson a Fidesz-KDNP pártszövetség, amelynek része a Nemzeti Fórum”.

Az elnöki tisztségért egyedüli jelöltként induló Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum legfontosabb feladatának a 2019-es év két választását, az európai parlamenti és az önkormányzati választást jelölte meg.

Emlékeztetett: annak idején akkor hozták létre a szervezetet, amikor többeket kizártak az MDF-ből, és a „politikai egyesület” azóta is „csöndesen, a háttérben dolgozik”. Munkájuk „nemzetpolitikai szolgálat”, és bőven van dolguk – tette hozzá.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a Nemzeti Fórum a következő években is szolgálni igyekszik a Fidesz-KDNP választási sikereit, az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választáson. Minden erőt mozgósítani kell a sikeres választás érdekében – jelentette ki.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a választási eredmény figyelmeztető jel azoknak, akik nem értik meg a világ változását, felgyorsulását. Most nincs idő a hosszú beszélgetésekre, mert ugyan szükség van ezekre is, de van, amikor gyorsan kell meghozni a döntéseket – vélekedett. Úgy látja, „a sokszor lenézett vidéki emberek” megértették ezt annak érdekében, hogy „a nemzetünk meg tudjon maradni”.

Az államtitkár közölte: a fővárosban sosem értették meg a vidék nehézségeit, életét, nem értették azt sem, mi történt most, 2018-ban.

Soltész Mikós megköszönte a Nemzeti Fórum munkáját, amellyel szerte a világon „nemzettársainkat” segíti, szolgálja az országot, az embereket.

Hatalmas a felelősségünk, hogy megértessük: csak „okoskodásból” nem lehet az embereket szolgálni és politikát csinálni

- fogalmazott.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke elmondta: Hódmezővásárhely után mindenki előtt világos, hogy az önkormányzati választás még keményebb lesz, és már most elkezdődik a kampány. Úgy vélte, a kétharmados többség azt jelenti, hogy szerénynek kell lenni, ugyanakkor „nem lehet bedőlni” az ellenzéknek, amely minden eszközt be fog vetni, hogy átvegye a hatalmat az önkormányzatokban. Összefogásra és együttműködésre van szükség, a munkában pedig a legfontosabb a hűség, a bizalom és a kitartás – mutatott rá.

Borítókép: Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke a szervezet tisztújító országos gyűlésén az Országgyűlés Irodaházában 2018. május 5-én

MTI Fotó: Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!