Karitatív tevékenység

2018.06.10. 14:27

Magyar fül-orr-gégészeti orvoscsoport indul Malawiba

A Magyarország nagyságú országban nincs igazán kórház, fül-orr-gégész szakorvos pedig egy van.

Health Surveillance Assistant Mary Memory Chirwa administers the typhoid vaccine to Golden Kondowe, as his father Christopher Kondowe holds him, during the launch of a typhoid vaccination campaign at Ndirande Health Centre in Blantyre, by the Malawi Liverpool Welcome Trust, on February 21, 2018. At least 23,000 children are targeted for vaccination during the campaign period.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: AMOS GUMULIRA

Paput László fül-orr-gégész, osztályvezető főorvos az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában elmondta: Malawi a világ egyik legelmaradottabb országa. A Magyarország nagyságú országban nincs igazán kórház, orvos is alig. Míg Magyarországon 400-450 fül-orr-gégész szakorvos van, Malawiban egy.

A fej-nyaksebészeti, illetve fül-orr-gégészeti beavatkozást igénylő betegek közül 40-50 már egy kórteremben várja a magyar orvosok érkezét.

Paput László elmondta, hogy ez a harmadik ilyen missziójuk, most két hétig lesznek kint. Azon felül, hogy elvégzik a műtéteket, gyógyszeradományt, műszereket is visznek – fűzte hozzá.

A missziót a Magyar Afrika Társaság szervezi, a részvétel önkéntes alapú. Karitatív tevékenységüket adományokból végzik – közölte a főorvos.

Borítókép: Illusztráció/Az országban alig van kórház és orvos

Forrás: AFP/Amos Gumulira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!