Jó magaviselet

2018.07.18. 13:18

Szabadulhat a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő

Eva Rezešová még 2012-ben okozott balesetet luxusterepjárójával az M3-as autópályán. Olyan sebességgel ütközött neki egy autónak, hogy az kigyulladt, a benne ülő négy ember pedig meghalt. A vétkes sofőr részegen ült a volánnál.

Forrás: MTI Fotó

A Nový Čas információi szerint Rezešová néhány héttel ezelőtt az ügyvédjén keresztül kérte a feltételes szabadlábra helyezését – írja az origo.hu hírportál. A budapesti bíróság helybenhagyta a kérelmet, így a nő hamarosan szabadulhat.

Rezešová a rácsok mögött varrónőként dolgozott, és mivel példásan viselkedett, jó esélye van arra, hogy elhagyja a börtönt. A szlovák lap úgy tudja, még pszichológusokkal és pszichiáterekkel kell konzultálnia, és ha ők rábólintanak, akkor szabadulhat. Ebben az esetben Rezešová három évig feltételesen lenne szabadlábon, vagyis ha ez idő alatt valamit elkövetne, azonnal visszakerülne a börtönbe.

Eva Rezešová 2012-ben az M3-as autópályán luxusterepjárójával nekiütközött egy Fiat Puntónak, amely ezután kigyulladt. Az autóban négyen utaztak, egy testvérpár és a férjeik. Hárman közülük azonnal, míg a negyedik ember, egy nő nem sokkal később a kórházban halt meg.

Később kiderült, hogy Rezesová a baleset előtt ivott és nagyon gyorsan hajtott, ezért kilenc évre ítélték 2014-ben.

Borítókép: Eva R., a 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán történt, négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozásával vádolt szlovák nő ül büntetőperének tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2013. augusztus 27-én

MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!