az edző még marad

2018.08.04. 14:00

Hazatértek a kolostorból a barlangból kimentett thai gyerekek

Hazatértek a buddhista kolostorból a barlangból kimentett thaiföldi ifjúsági futballcsapat tagjai szombaton.

Thai coach Ekkapol Chantawong (C) and all 12 members of the "Wild Boars" football team pose for a photo together after a ceremony to mark the end of the 11 players' retreat as novice Buddhist monks at the Wat Phra That Doi Tung temple in the Mae Sai district of Chiang Rai province on August 4, 2018. The Thai boys freed from a flooded cave in a rescue bid that gripped the world left the Buddhist monastery 11 days after ordaining as novice monks to honour a diver who died in the mission to save them. / AFP PHOTO / Lillian SUWANRUMPHA

Fotó: AFP

Ahogyan azt korábban már mi is megírtuk, a gyerekek tíz napra vonultak el, hogy hálát adjanak megmenekülésükért.

Edzőjük tovább marad, ő három hónapig szolgál az észak-thaiföldi kolostorban.

Mintegy háromszázan gyűltek össze a búcsúünnepségre az esős reggelen. A jelenlévők ajándékot és alamizsnát – virágokat, élelmet, pénzt – adtak a kolostornak vallási elkötelezettségük jeleként.

Buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

Íme, egy videó a ceremóniáról:

A 12 fiú és edzőjük június 23-án rekedt a Tham Luang barlangrendszerben. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves Samarn Kunan, a thai haditengerészet egyik búvárja életét vesztette a veszélyes művelet során.

Borítókép: A búcsú pillanatai a kolostorban

AFP PHOTO / Lillian Suwanrumpha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!