Több évtizedes projekt

2018.09.22. 06:15

A megelőzésre épülő népegészségügyi programot hirdet Kásler Miklós

A több, mint 14 eltérő feladatot integráló Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere szerint mindennek a mértéke maga az ember. Kásler Miklós szerint ez szervezi egybe feladatait, mert a család a leghatékonyabb együttélési forma, betegségügy helyett pedig egészségügyre van szükség.

Ahhoz, hogy Magyarországon jó legyen élni, az oktatási rendszert stabillá kell tenni, fontos hagyományaink ápolása és a mába ültetésük, a gondolat szabadságát garantálni kell, és nem lehet politikailag behatárolni a művészet és a kultúra világát – ezekről beszélt a Hír TV Péntek9 című műsorában az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós a műsorban új szemléletű népegészségügyi programot hirdetett, amelynek központja a megelőzés, ezáltal a nemzetépítés. Ez nem négyéves választási program a miniszter szerint, hisz eredményei 20-30 év múlva lesznek láthatóak.

A károsító tényezők kiiktatása „földben, vízben, levegőben”, úgymint a dohányzás, az alkohol, a táplálkozás, a mozgás példája bizonyítja, hogy a különböző témák középpontjában, végpontjában maga az ember van. Minden téma, az EMMI minden eltérő feladatköre erre mutat, az oktatástól az egészségügyön át a kultúráig az ember körül csúcsosodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!